ABURNA MOHANATHAS MODTAGER DR TALENTPRISEN 2023

Instruktør Aburna Mohanathas modtog i fredags DR Talentprisen med projektet ZONE 4, som hun pitchede på Charlottenborg under dette års CPH:DOX. Juryen bestod i år af Morten Lübbert fra DR P3, instruktør Patricia Bbaale Bandak og Filmværkstedets konsulent, Dorte Høeg Brask og de gav prisen med ordene:

Vi giver DR Talentprisen 2023 til en film, der modigt løfter sig ved at kigge ind i kærlighed og generationer på en fornyende og overraskende måde. Sammen med instruktøren forfølger vi en personlig historie om at overvinde sig selv og sine fordomme, når hun møder sine forældre i dilemmaet om, hvad kærlighed er og hvem, der definerer hendes fremtid. Filmen er modig, lystfuld og sjov med stærke karakterer. Vi ønsker hende al mulig held og lykke og glæder os til at se projektet blive realiseret.”

Juryen gav også en special mention til Søren La Cour Frederiksen med projektet LASIK – en film om mit ødelagte syn.

Vinderen af DR Talentprisen modtager 25.000 kr. i udviklingsstøtte og løbende professionel vejledning fra DR samt adgang til professionelt produktionsudstyr – og faciliteter fra Filmværkstedet / København.

OM PROJEKTET ZONE 4:

ZONE 4 (arbejdstitel) er en serie, der tager udgangspunkt i min egen virkelighed. Jeg har altid sat mine forældre i en kasse med stemplet konservative og urokkelige. Men pludselig en dag finder jeg ud af, at de har rykket sig enormt meget i forsøget på at imødekomme mig. Det spærrede mine øjne op for, at jeg ikke kender dem, fordi dialogen har manglet. Jeg har en forudindtaget antagelse om, hvad mener og forventer af mig. Men det er nødvendigvis ikke sandt. Derfor vil jeg udfordre mig selv i mine egne fordomme omkring dem. Jeg har leget med tanken om at producere serien som et TikTok/Instagram-reel-format, så den lege med humoristiske SoMe-greb.

Tusind tak til alle, der i år har deltaget i DR Talentprisen 2023!